Πραγματοποίηση Επιμορφωτικής Ημερίδας Σχολικών Συμβούλων 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Κιλκίς και 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής

 

   Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Το σχολείο που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα του παιδιού». Την ημερίδα διοργάνωσαν οι Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Αρβανίτη και Μαρία Παπαδοπούλου, της 1ηςΠεριφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης και της 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης Κιλκίς αντίστοιχα και την παρακολούθησε το σύνολο των εκπαιδευτικών των δύο Περιφερειών.

   Οι διακόσιοι σαράντα εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω εισηγήσεων, να προβληματιστούν, να συζητήσουν πάνω σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού, κυρίως, όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους.

 

   Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκαν τα θέματα συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Λίλιαν Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στα παιδιά από την κλινική εμπειρία με στόχο την πρόληψη», Γεωργία Ζαρδαβά, Ιατρός, Προϊστάμενη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κιλκίς, «Ο ρόλος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο σχολείο»,  Αλέξανδρος Κόπτσης, Σχολικός Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας & Συντονιστής του «Παρατηρητηρίου Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» Κεντρικής Μακεδονίας,«Παρατηρητήριο πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού: Στόχοι-όραμα-προοπτική», Μαρίνα Πατσίδου, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «Η διαχείριση των συγκρούσεων σε ένα σχολείο για όλους: δυνατότητες και προοπτικές», Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, «Παραβατικότητα ανηλίκων: πρόληψη και αντιμετώπιση», Κωνσταντίνος Ραμπίδης, Διευθυντής Εκπαίδευσης Κιλκίς, «Ο εκπαιδευτικός ως δημόσιος υπάλληλος και λειτουργός στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».


 Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Αντώνιος Λιάπης, Διευθυντής   Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Κιλκίς.

   Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της ημερίδας και το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου.

 

 DSC 55641

 DSC 55871

DSC 56381

DSC 56421

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς

Αγίου Γεωργίου 1,61100 Κιλκίς

Τηλ.: 23410 24628, 23410 25510
Fax : 23410 22439

Email: mailatdipe.kil.sch.gr