Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 - Δράσεις 5ου Δημ. Σχολ. Κιλκίς

      5-2-2013 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

 

DSC09443

 

DSC09454

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής υγείας «Παιδιά και Διαδίκτυο», που γίνεται στο σχολείο μας κι εντάσσεται στη δράση Teachers4Europe 2012-13, πρεσβευτής της οποίας είναι η εκπαιδευτικός Φ. Α. Αφροδίτη Ντίνου με συνεργάτες τους Κατερίνα Μπόσκου, Θεόδωρο Γιαννακό και Βαρβάρα Ευθυμιάδου, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.


  Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

  Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

 Το σχολείο μας είναι μέλος του πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe από φέτος κι οργάνωσε δράσεις ενημέρωσης που διήρκεσαν όλη την ημέρα. Οι μαθητές της ΣΤ που εκπονούν το πρόγραμμα ανέλαβαν να ενημερώσουν σταδιακά τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου με την καθοδήγηση και την παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος.

 Τα παδιά ενημερώθηκαν για την δράση, πήραν συμβουλές για τη χρήση του Διαδικτύου με ασφάλεια, έλυσαν απορίες τους και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας. Ήταν κάτι το διαφορετικό στην καθημερινή σχολική ρουτίνα κι όλοι συμμετείχαν με χαρά κι ενδιαφέρον, ενώ εξαιρετική ήταν η συμβολή των μαθητών της ΣΤ στην επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής

 

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς

Αγίου Γεωργίου 1,61100 Κιλκίς

Τηλ.: 23410 24628, 23410 25510
Fax : 23410 22439

Email: mailatdipe.kil.sch.gr